Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chili con carne z makaronem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5238
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 79
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5238
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 79
Składniki
Czosnek i cebule obrać, posiekać. Papryki umyć, usunąć nasiona, posiekać. Fasole odsączyć z zalewy.
Na oliwie zeszklić cebule z czosnkiem, dodać papryki, przyprawy, dołożyć mięso, podsmażyć, dolać pomidory z zalewą, przecier, dobrze wymieszać, podlać bulionem i wodą (250-350 ml), dusić pod przykryciem ok. 30 minut, dodać fasolę białą i czerwoną, gotować 10 minut.
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, dodać do zupy. Posypać utartym cheddarem i posiekaną kolendrą.
Chili con carne to danie kuchni meksykańskiej. Powinno być pikantne. Najlepiej przygotować je z mięsa wołowego, np. z antrykotu.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium