Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z mięsem krojonym w kostkę smakuje lepiej niż z mielonym
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 43
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 74
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 43
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 74
Składniki
Mięso dusimy z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i ziarnami pieprzu aż będzie miękkie, później podsmażamy. Do garnka wlewamy 2 łyżki oliwy, podsmażamy posiekany czosnek, następnie dodajemy cebulę, pora i podsmażamy a potem dodajemy mięso. Wrzucamy papryczki chilli (lub chilli w proszku), paprykę czerwoną i dodajemy koncentrat pomidorowy. Po około 5 minutach zalewamy bulionem, wlewamy pomidory wraz z sokiem, doprawiamy solą i pieprzem, słodką papryką i pozostałymi przyprawami. Dodajemy kakao i dusimy około 15 min. Następnie dodajemy fasole, kukurydzę i gotujemy ok. 5 min. Doprawiamy solą i pieprzem.