Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe i bardzo proste. Świetnie sprawdzi się również na "dwa dni" i będzie jeszcze smaczniejsze właśnie na ten drugi dzień! Bardzo lubię połączenie mięsa z fasolą a dodatek kminu wspomoże trawienie.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
Składniki
Czas przygotowania: ok. 50 min. Do wyższego naczynia dajemy wybrany tłuszcz i na rozgrzany dajemy cebulę, smażymy ok. 4 min. Teraz dodajemy drobno pokrojony czosnek, przyprawy (bez majeranku) i pokrojone w kostkę papryki i smażymy kolejne 5 min. Po tym czasie wrzucamy mielone mięso i ciągle mieszając, smażymy ok.15-20 min.
Po tym czasie wlewamy bulion, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, majeranek i dokładnie mieszamy. Całość gotujemy ok.15 min. Teraz dodajemy fasolę, kukurydzę i przyprawiamy jeszcze według uznania solą i pieprzem bądź chilli :) i jeszcze chwilę gotujemy. Można podawać z kleksem kwaśnej śmietany. Koniecznie posypać natką pietruszki.