Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chińskie pierożki won ton"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Składniki
Wymieszaj mąkę i sól. Wbij jajko, wlej 1/2 wody. Zagnieć, dolewając resztę wody. Uformuj kulę i odłóż, przykrytą miską.
Szpinak podduś, dodaj mięso, uduś. Dodaj pokrojone dymki ze szczypiorem, starty imbir, sos sojowy, ocet ryżowy.
Wbij jajko, dodaj mąkę kukurydz. Wymieszaj. Rozwałkuj ciasto i pokrój na kwadraty o boku 7,5 cm i kładź farsz.
Zlep wontony w trójkąty. Usmaż na gorącym oleju, osącz na papierowym ręczniku.Źródło: Świat kobiety