Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chipsy z dipem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Składniki
Buraczki obierz, bardzo cienko pokrój. Blachę obficie polej oliwą. Ułóż buraczki, posyp solą i ziołami. Piecz w 200–220°C, aż buraczki staną się chrupkie (w trakcie pieczenia możesz je odwrócić na drugą stronę).
Pod sam koniec pieczenia buraczki posyp startym serem. Chipsy przełóż na papierowy ręcznik, osącz. Ostudź.
Dip: awokado obierz, pokrój. Razem z bazylią, serkiem i oliwkami zmiksuj na gładką masę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Chipsy podaj z dipem.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie