Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik litewski"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 72
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 72
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Składniki
Botwinę oczyść, pokrój, zalej wrzącą wodą i ugotuj. Rzodkiewki umyj i potnij w plasterki. Ogórki przekrój wzdłuż na pół, wydrąż pestki, a miąższ pokrój w cienkie paski lub w słupki.
Zsiadłe mleko połącz ze śmietaną, po czym wymieszaj trzepaczką. Dodaj wystudzoną, osączoną botwinkę, ogórki, rzodkiewki oraz pokrojone w kostkę mięso i posiekaną zieleninę.
Przypraw solą i cukrem, a następnie zalej kwasem buraczanym. Odstaw chłodnik na noc do lodówki. Podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo.
<strong>Czas: 40 min 1 porcja = 280 kcal</strong>Źródło: Kurier TV