Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik litewski z jajkiem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 340
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 287
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 340
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 287
Składniki
Buraczki obierz, umyj pod bieżącą wodą i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Zalej je niewielką ilością wody, szybko doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj około 5 minut. Wystudź, nie odcedzaj.
Ogórki pokrój w kosteczkę. Botwinkę i koperek posiekaj.
Przygotowane warzywa i wystudzone buraczki połącz ze zsiadłym mlekiem, kefirem oraz jogurtem.
Chłodnik wymieszaj, do praw solą, pieprzem i cukrem. Podaj na zimno z połówką jajka.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax