Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik litewski z jajkiem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 244
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 173
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 244
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 173
Składniki
Buraczki oczyść, pokrój, zalej niewielką ilością wody, dodaj łyżeczkę soku z cytryny. Gotuj ok. 5 min. Ostudź. Ogórki i rzodkiewki drobno pokrój, wymieszaj z natką, szczypiorkiem i koperkiem, oprósz solą. Odstaw na pół godziny w chłodne miejsce. Dodaj do ugotowanej botwinki (nie odcedzaj ani warzyw, ani botwinki). Wlej kefir i śmietanę, połącz, przypraw solą, pieprzem i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, schłodź. Podawaj z jajkiem na twardo.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie