Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik ogórkowo-ziołowy"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 199
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 169
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 199
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 169
Składniki
Ogórki umyj, obierz, zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Zsiadłe mleko lub kefir roztrzep za pomocą widelca lub trzepaczki (będzie miało gładszą konsystencję). Dodaj śmietankę kremówkę, cukier, starte ogórki oraz zioła, wymieszaj. Dopraw do smaku solą. Wstaw do lodówki na ok. 60 min.
Chłodnik przelej na talerze lub miseczki, każdą porcję posyp mieloną papryką.
Do chłodnika możesz dodać rzodkiewki pokrojone na cienkie plasterki i/lub 2-3 ogórki małosolne starte na dużych oczkach. Zupę możesz podawać z jajkami na twardo – będzie bardziej sycąca.
(bez czasu oczekiwania): 15 minut. Porcja: 150 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie