Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik po polsku"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1408
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1408
Składniki
Ogórki umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Oprósz solą, odlej z nich sok i przełóż do dużej miski. Rzodkiewkę umyj i posiekaj w kostkę. Dodaj do ogórka. Czosnek obierz i przeciśnij. Koperek i szczypiorek posiekaj na desce lub potnij nożyczkami. Dodaj.
Warzywa i przyprawy zalej kefirem lub zsiadłym mlekiem. Przypraw pieprzem, solą i odrobiną cukru. Chłodnik podawaj ozdobiony plastrami rzodkiewki, ogórka i szynki.
Czas: około 20 minut.Źródło: Dobry Tydzień