Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik pomidorowy z jajkiem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 282
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 282
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Sposób przygotowania: Pomidory sparz, obierz ze skórki, przekrój na pół i usuń pestki. Dwa pomidory odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj z oliwą i zmiażdżonym czosnkiem.
Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny i ewentualnie, koncentratem pomidorowym.
Wymieszaj z maślanką lub jogurtem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, rozcieńcz ją przegotowaną wodą. Podawaj ozdobioną odłożonymi wcześniej, pokrojonymi w kostkę pomidorami oraz ćwiartkami jaja i szczypiorkiem.
25 minut • Porcja: 105 kcal • Koszt porcji: ok. 2 zł • Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie