Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik pomidorowy z kiełkami"
Polecam.
Odsłon: 102
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 54
Sycąca sałatka z niewielu składników, która zachwyca smakiem. Możesz przygoto...
Odsłon: 333
Zamiast pizzy proponujemy przygotować podpłomyk na bazie ciasta chlebowego. T...
Odsłon: 980
Polecam.
Odsłon: 102
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 54
Sycąca sałatka z niewielu składników, która zachwyca smakiem. Możesz przygoto...
Odsłon: 333
Zamiast pizzy proponujemy przygotować podpłomyk na bazie ciasta chlebowego. T...
Odsłon: 980
Składniki
Z kalarepek ścinamy wierzchy, środki wydrążamy. Kalarepki parzymy przez chwilę we wrzątku i schładzamy w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru.
Pomidory parzymy we wrzątku, obieramy ze skóry, kroimy na ćwiartki. Cebulę siekamy, przeciśnięty przez praskę czosnek rozcieramy na desce ze szczyptą soli.
Pomidory miksujemy z miąższem kalarepek, cebulą, czosnkiem i oliwą. Dodajemy zioła, doprawiamy solą i pieprzem. Przelewamy do miseczek z kalarepek, podajemy z kiełkami.
Do zupy można dodać łyżkę kwaśnej śmietany.Źródło: Rewia