Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik truskawkowo-waniliowy"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Truskawki opłukuję, usuwam szypułki. Kroję na 2 lub 4 części. Zalewam wodą. Dodaję cukier, sól oraz miąższ i wydrążoną laskę wanilii. Zagotowuję (ewentualnie dosładzam).
Kisiel mieszam z odrobiną wody. Dolewam do truskawek i chwilę gotuję, by zupa się zagęściła. Wyciągam laskę wanilii. Zupę schładzam w lodówce.
Makaron gotuję al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzam, studzę. Nakładam na talerze (albo miseczki) i zalewam zupą.
20 min • Porcja 80 kcal • Koszt porcji ok. 90 gr • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie