Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik w kalarepce"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1030
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1203
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12318
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1030
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1203
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12318
Składniki
Kalarepki umyj, osusz, wydrąż środki ostrym nożem, a następnie łyżką. Wnętrza kalarepek możesz posiekać w drobną kostkę.
Jogurt wymieszaj z kefirem lub maślanką. Pokrojony w kostkę lub starty na tarce świeży obrany ogórek posyp solą, odstaw na 15 minut, odlej powstały sok. Posiekaną kalarepkę, sól, pieprz, koper, pokrojonego ogórka dodaj do jogurtu i kefiru.
Chłodnik odstaw na pół godziny do lodówki. Przed podaniem wlej chłodnik do wydrążonych kalarepek, udekoruj gałązką koperku.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień