Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik z awokado"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Ogórki i awokado umyj i pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.
umieść w garnku. Skrop sokiem z limonki i zalej jogurtem. Całość zmiksuj na gładko.
Dodaj oliwę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec wrzuć kostki lodu i ponownie zmiksuj, dopóki się całkowicie nie rozkruszą.
Chłodnik rozlej do miseczek, udekoruj pomidorkami i papryką w proszku.
Czas przygotowania: 20 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 190. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax