Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik z botwinką i ogórkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Umyj botwinkę, pokrój z łodygami. Zetrzyj grubo buraki (możesz je też krótko zblendować). Następnie włóż botwinkę i buraki do garnka, skrop sokiem z cytryny i zalej małą ilością wrzątku (powinno być ok. 2 cm wody w garnku), dodaj łyżkę cukru. Gotuj nie dłużej niż 5 minut. Ostudź.
Do chłodnej zupy dodaj posiekany koperek, pokrojone rzodkiewki, ogórki. Zalej maślanką. Dopraw solą, pieprzem. Wstaw do lodówki i całkiem schłodź. Przed podaniem dodaj ćwiartki jajek na twardo, plastry świeżego ogórka.Źródło: Świat kobiety