Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik z czereśni na słodko"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 72
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 89
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 72
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 89
Składniki
Czereśnie umyć, wydrylować. Wlać do garnka 2 litry wody, dodać cynamon, goździki, cukier do smaku i zagotować, wsypać owoce i doprowadzić do wrzenia, gotować na wolnym ogniu kilka minut.
Pod koniec gotowania zupę zagęścić mąką kukurydzianą wymieszaną z minimalną ilością zimnej wody. Zupę schłodzić i podawać z groszkiem ptysiowym.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium