Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik z melona oraz pomarańczy"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 814
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 814
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
porcje, przygot. ok. 25 min + chłodzenie; porcja: 4,2-5 zł
Melony umyj, przekrój, usuń z nich pestki i z dwóch wydrąż miąższ. Pomarańcze umyj, przekrój i wyciśnij z nich sok. Podobnie przygotuj sok z cytryny. Następnie zmiksuj miąższ z melona z sokiem z cytryny oraz sokiem wyciśniętym z pomarańczy, marynowanym imbirem. Całość delikatnie dopraw szczyptą białego pieprzu. Zupę schłodź w lodówce.
Wydrąż kulki z ostatniego melona. Nadziej je na przemian z owocami w kontrastowym kolorze na szpadki szaszłykowe. Ozdób nimi chłodnik.Źródło: Świat kobiety