Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik z pieczenią"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 36
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 36
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Składniki
Botwinę oczyść, opłucz i pokrój. Zalej wrzącą, lekko zakwaszoną wodą i ugotuj. Umytą rzodkiewkę pokrój w plasterki. Ogórki obierz, przetnij na połówki, wydrąż pestki, a miąższ posiekaj w słupki.
Zsiadłe mleko wymieszaj ze śmietaną i roztrzep trzepaczką. Dodaj wystudzoną botwinkę, ogórki i rzodkiewkę oraz pokrojone w paseczki mięso z posiekaną zieleniną. Całość przypraw solą, cukrem i zalej kwasem burakowym. Wstaw chłodnik do lodówki. Podawaj po godzinie.Źródło: Kurier TV