Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik z żółtych pomidorów"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 63
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 63
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, po czym zdejmij z nich skórkę, a następnie pokrój miąższ na kawałki, usuwając nasiona.
Papryki umyj, osusz, usuń z nich gniazda nasienne, a miąższ pokrój w drobną kostkę. Warzywa zmiksuj, dopraw octem winnym, oliwą, solą, pieprzem, curry, odrobiną cukru, słodką papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Chłodnik wstaw do lodówki na ponad godzinę. Przed podaniem wlej do szklanek warstwę pomidorowo-paprykową, następnie ostrożnie nałóż gęsty jogurt naturalny, a na warstwę jogurtu wlej ponownie krem z warzyw. Wierzch posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
Chłodnik możesz dodatkowo posypać uprażonymi pestkami dyni i słonecznika.
<strong>Czas: 20 minut + chłodzenie; liczba porcji: 4-5.</strong>Źródło: Świat kobiety