Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik ze zsiadłego mleka z koperkiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Składniki
25 minut • Porcja 55 kcal • Koszt porcji ok. 1,90 zł • Przepis dla 4 osób
Zupa będzie lepsza, gdy:
Dodasz do niej kwaśnej śmietany lub słodkiej śmietanki – w zależności od smaku, jaki chcesz uzyskać.
Lekko ją roztrzepiesz lub ubijesz – zyska wtedy lekką, puszystą konsystencję.
Do chłodników warzywnych na bazie bulionu dodasz świeże zioła, orzechy lub ser, albo kawałki pieczonego mięsa.
Podczas bardzo dużych upałów do każdej porcji tuż przed podaniem dołożysz po kilka kostek lodu.
Koperek opłucz, posiekaj, ogórki pokrój w kosteczkę i odsącz. Śmietanę lekko ubij i wymieszaj ze zsiadłym mlekiem. Dodaj koperek, ogórki, czosnek przepuszczony przez praskę. Dopraw do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Odstaw do schło dzenia. Podawaj z jajkiem na twardo i młodymi ziemniakami okraszonymi podsmażonym boczkiem z cebulką.Źródło: Kobieta i życie