Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik ziołowy z jajkiem"
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9140
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 183
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 471
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9140
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 183
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 471
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Jajka ugotować na twardo, pokroić w plasterki. Ogórek (ze skórką) i rzodkiewki pociąć w kosteczkę, szczaw pokroić w paseczki, a zioła dokładnie posiekać.
Do maślanki dodać wszystkie , dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, odstawić na godzinę do lodówki.
Rozlać na porcje, dodać plasterki jajek. Można ozdobić kawałkami rzodkiewek i zielonego ogórka.
ok. 25 minut
Jeśli chcesz, by danie nabrało wykwintnego charakteru, dodaj do każdej porcji pokrojone paluszki krabowe.Źródło: Twoje Imperium