Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodniki fioletowy: Z jagód i truskawek"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Truskawki przebierz i dokładnie umyj pod bieżącą wodą. To samo zrób z jagodami. Owoce połącz.
Połowę porcji owoców zmiksuj na gładko. Dodaj jogurt i miód. Jeszcze chwilę miksuj na najwyższych obrotach.
Pokrój pozostałe truskawki na małe kawałki. Odłóż osiem łyżek gęstej śmietany. Pozostałą śmietanę dodaj do chłodnika i dobrze wymieszaj. Gdyby zupa była za mało słodka, dodaj cukier. Migdały sparz, zdejmij skórkę i drobno posiekaj lub pokrój. Możesz też zetrzeć na grubej tarce albo użyć płatków. Rozlej zupę do talerzy. Do każdej porcji dodaj pokrojone truskawki i po dwie łyżki śmietany. Tuż przed podaniem chłodnik posyp migdałami.
Czas przygotowania: 20 minut 240 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień