Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące grzanki z cukinią"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24475
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24475
Składniki
8 sztuk • : 15 min • pieczenie: 5 min • 187 kcal/sztuka • 2 zł/sztuka
Plasterki cukinii wymieszaj w misce z łyżką oliwy, połową skórki cytrynowej i chilli. Odstaw na bok.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Natrzyj kromki chleba 2 łyżkami oliwy i przekrojonym czosnkiem. Podpiecz je krótko w piekarniku (po 2 minuty z każdej strony).
Na każdą kromkę nałóż plasterki cukinii z chilli i po kawałeczku mozzarelli. Posyp resztą skórki cytrynowej i skrop pozostałą oliwą. Przypraw solą i pieprzem.Źródło: Olivia