Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiące jarskie szaszłyki"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie i krótko obgotuj w osolonej wodzie. Papryki umyj, przekrój na połówki, pozbaw gniazd nasiennych. Miąższ pokrój na kawałki. Pomidorki opłucz. Cukinię wyszoruj, pozostaw ze skórką. Pokrój na kawałki.
Na patyczki do sza- szłyków nadziewaj na przemian ziemniaki, paprykę, pomidorki oraz cukinię. Przygotuj bejcę z oleju, łyżki przyprawy do grilla, szczypty curry, soli i pieprzu. Szaszłyki ułóż na tacce, posmaruj bejcą. Grilluj 15 minut.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 120 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety