Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące mielone z kaszą gryczaną"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1020
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1174
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11926
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1020
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1174
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11926
Składniki
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,60 zł.
Serca oczyść, włóż do rondla, zalej wodą nieco powyżej serc, dodaj listki laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu, wsyp łyżeczkę soli. Gotuj do miękkości około 20 minut. Odcedź, ostudź.
Kaszę zalej wodą tak, by była nią przykryta, posyp solą. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Przykryj, odstaw.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Masło stop na patelni, zeszklij cebulę. Czosnek obierz. Serca zmiel w maszynce z cebulą i czosnkiem. Dodaj kaszę, wbij jajko, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Z masy uformuj okrągłe płaskie kotlety, obtocz w bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, usmaż kotlety (ok. 15 minut). Osącz.Źródło: Chwila dla Ciebie