Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiące miniburgery z kurczakiem"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 233
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 233
Składniki
Filety pokrój na osiem plastrów. W dużej misce wymieszaj olej z ziołami, skórką z cytryny i czosnkiem. Włóż do marynaty kawałki kurczaka, wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki przynajmniej na 2 godziny.
Rozgrzej patelnię grillową. Usmaż mięso z obu stron na złoto (15 minut).
Bułki podgrzej w piekarniku (4-5 minut w temp. 200 st. C). Rozkrój je w poprzek. Na spodzie każdej bułki ułóż sałatę, mięso i ser. Na koniec zrób kleksa z keczupu i przykryj drugą połową bułki. Od razu podawaj.Źródło: Olivia