Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiące pałeczki z sezamem"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia, wody gazowanej wyrób ciasto. Do trzech misek wsyp oddzielnie mąkę, sezam i siemię lniane. Obierz banany i pokrój w większe kawałki. Każdy z nich obtocz najpierw w mące, potem w cieście, a następnie w ziarnach sezamu i lnu.
Smaż banany powoli na rozgrzanym oleju, aż do przyrumienienia. Odsącz tłuszcz. Wsyp do rondelka cukier i skarmelizuj go. Dodaj pokrojone masło, wymieszaj i zalej gorącą śmietaną. Polewą udekoruj talerz i rozłóż banany.
Czas przygotowania: 30 minut Poziom: średni. Porcja 511 kcal.Źródło: TV14