Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące paluszki z kurczaka"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Piersi kurczaka pokroić w długie paski. Płatki pokruszyć. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Paski kurczaka panierować w kolejności: mąka, jajko, płatki.
Smażyć na głębokim tłuszczu do zrumienienia. Przygotować sosy, łącząc wszystkie i mieszając. Podać z paluszkami, udekorować ananasem i żurawiną.
Sosy najlepiej przygotować wcześniej, by smaki się przegryzły. Paluszki za to najsmaczniejsze są od razu po usmażeniu.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium