Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki są chrupiące proste w przygotowaniu, każdy sobie poradzi.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Ziemniaki obieramy i myjemy ucieramy na tarce duże oka, następnie cebule obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do utartych ziemniaków sól, pieprz ,mąkę i jajko. Dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy. Po czasie wszystko zaczyna puszczać soki więc nadmiar odlewamy. Smażymy na złoty kolor na oleju lub smalcu według uznania. Dodajemy sos pieczarkowy Smacznego
Sos pieczarkowy Pieczarki myjemy czyścimy kroimy na plasterki. Na patelni delikatnie smażymy pieczarki ( by pieczarki puściły szybciej wodę można posolić) po chwili dodajemy trzy łyżki wody i śmietanę mieszamy by wszystko się połączyło oczywiście doprawiamy do smaku