Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiące skrzydełka z serowym dipem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1735
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1735
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 530 kcal, cena 5 zł.
Chili umyj, pozbaw nasionek, posiekaj. Otrzyj 3 gałązki tymianku. Skrzydełka opłucz, osusz. Natrzyj solą, pieprzem i curry.
Połącz kefir z posiekanym chili i tymiankiem. Dodaj 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Do przy- gotowanej marynaty włóż skrzydełka. Odstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Do głębokiego talerza wsyp 1-2 szklanki mąki. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Skrzydełka wyjmuj z marynaty, panieruj w mące i smaż na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
Śmietanę utrzyj z pokruszonym serem i majonezem. Dopraw resztą czosnku, solą i pieprzem. Podawaj do skrzydełek.
Frytownica przyda się nie tylko do ziemniaków. Głęboki i odpowiednio rozgrzany olej sprawi, że usmażone w niej skrzydełka będą wyjątkowo chrupiące. We frytownicy możesz też przyrządzać warzywa, ryby oraz owoce morza.
. Do smażenia doskonale nadają się też małe fileciki z piersi.Źródło: Świat kobiety