Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiący dorsz"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8771
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 451
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8771
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 451
Składniki
Podzielonego na porcje dorsza ułóż w nasmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Natrzyj rybę solą i pieprzem.
Soczewicę ugotuj, osącz na sicie. Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, ser żółty na grubych. Oliwki pokrój w plasterki, cebulę w drobną kosteczkę.
Wymieszaj wszystkie przygotowane i ułóż je na dorszu.
Włóż potrawę do piekarnika i piecz około 30 minut w 180°C.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 280
<strong>Agata Brzana z Iwonicza</strong>Źródło: Super TV