Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciabatta z masłem ziołowym"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 22
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 35
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 36
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 22
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 35
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 36
Składniki
Ciabatty naciąć nożem w taki sposób, by powstały głębokie kieszenie. Następnie bułki położyć na grillu na kilka minut. W tym czasie przekręcać kilkakrotnie, aby równomiernie się przyrumieniły.
Wymieszać miękkie masło z pokrojonym drobno czosnkiem, lubczykiem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Pomidory pokroić na grube plastry.
Nacięcia w ciepłych ciabattach przełożyć pomidorami i wypełnić masłem ziołowym. Gdy lekko się zacznie rozpływać, podawać gościom. To pieczywo idealnie skomponuje się z prezentowanymi obok daniami.
Do masła należy dodawać jedynie suszone zioła. Te zerwane prosto z krzaczka znakomicie nadadzą się do dekoracji potrawy.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium