Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciabatta zapiekana z farszem z mielonego mięsa"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Składniki
Podstawowe na 8 porcji:
chleb ciabatta (ew. bagietka)
60 dag mielonej karkówki
duże pomidory
Cebulę obierz, posiekaj. Bazylię opłucz, trochę zostaw do dekoracji, a resztę drobno pokrój.
Mięso wymieszaj z cebulą i 2/3 bazylii. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Czosnek przeciśnij przez praskę, utrzyj z masłem.
Zetnij wierzch bochenka, wydrąż go. Środek ciabatty posmaruj masłem czosnkowym i napełnij mięsnym nadzieniem. Piecz 20 minut w temperaturze 200oC.
Pomidory oraz mozzarellę potnij w plasterki. Ułóż na wierzchu bochenka nafaszerowanego mięsem. Skrop oliwą. Posyp resztą bazylii. Piecz jeszcze 25 minut. Kiedy lekko przestygnie potnij ciabattę w grube plasterki. Kanapki podawaj na ciepło.Źródło: Naj