Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka ptysiowe z mięsem"
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1316
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1316
Składniki
Do garnuszka wlej wodę, włóż masło, rozpuść na małym ogniu. Dodaj mąkę, delikatnie wymieszaj, wystudź. Dodawaj po jajku, cały czas energicznie mieszając. Szprycą wykładaj kulki ciasta na papier do pieczenia. Piecz w 200°C przez 25 minut.
Cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, smaż 20 minut. Gotowe, zimne ptysie przekrój. Nadziewaj mięsem, udekoruj natką pietruszki.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień