Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z radiowej trójki z audycji "A nuż, widelec".
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Składniki
Składniki: kostka masła 4 jaja szklanka cukru szklanka mleka 50 gramów drożdży 4 szklanki mąki
Przygotowanie: Rozpuszczamy masło, mieszamy wszystkie składniki, zostawiając 3,5 szklanki mąki, i czekamy 15 minut, aż ten drożdżowy zaczyn ruszy. Następnie dodajemy resztę mąki i mieszamy w misce, bo ciasto będzie raczej rzadkie. Odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia. Wykładamy do formy do pieczenia, układamy owoce, posypujemy kruszonką. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. I gotowe!