Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i bardzo smaczna propozycja na obiad . Potrzebne składniki to ciasto francuskie i farsz z mięsa mielonego z fetą , pieczarkami i cebulką. Ja używałam prodiż elektryczny, można tez przyrządzić danie w piekarniku.
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9124
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 183
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 471
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9124
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 183
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 471
Składniki
1. Przygotowujemy składniki na farsz. Cebulkę kroimy w kostkę, pieczarki w talarki. Przyprawiamy mięso mielone . 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy składniki. Najpierw cebulkę i pieczarki. Chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy mięso mielone, które rozdrabniamy na patelni. Przyprawiamy aby nadać smak wedle uznania ( ja lubię jak jest trochę pikantne w smaku, dlatego dodaje sos chili). 3. Ciasto francuskie rozwinąć na dnie prodiża posmarowanego oliwą . Wyłożyć farsz . Dodać kawałeczki sera feta. Drugim płatem ciasta francuskiego przykrywamy farsz i na wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem. Robimy kilka nacięć na cieście aby para miała ujście. 4. Piec w prodiżu ok 45 min. Oczywiście można wykorzystać piekarnik. Smacznego