Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto francuskie z parówkami"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 447
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 447
Składniki
Pieczarki umyj, pokrój w plasterki, cebulę oczyść i posiekaj. Rozgrzej olej i smaż grzyby z cebulą do chwili, aż odparuje nadmiar płynu. Przypraw solą, papryką oraz pieprzem.
Oba płaty ciasta rozmroź. Jedno opakowanie ciasta pokrój na kwadraty. Na połowie każdego kwadratu rozłóż trochę farszu, posyp startym żółtym serem. Zlep w trójkąt.
Drugi płat ciasta pokrój też w kwadraty. Na połowie połóż pół parówki, nakryj połową plastra sera. Zlep w rulon, posyp papryką.
Przygotowane paszteciki piecz 15 minut w temp. 180°C. Podawaj na gorąco.
<strong>Porcje 8. 80 min. Cena 1,40 zł. Kalorie 380 kcal.</strong>
<strong>Przepis przysłała Tatiana Lewandowska ze Świecia.</strong>Źródło: Bella Relaks