Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Składniki
Ciasto na paszteciki: Mąkę wysypać na stolnicę, margarynę posiekać z mąką, dodać jajko, posiekać i rozmieszać. Mleko podgrzać aby było ciepłe ale nie gorące, dodać cukier i sól. Rozdrobnić drożdże w mleku, poczekać aż urosną. Dolać drożdże do ciasta, wyrobić, uformować kulę i włożyć do naczynia z zimną wodą. Gdy wypłynie, wyjąć z wody na posypaną mąką stolnicę. Wyrobić jak ciasto na pierogi. Oddzielić około połowy i rozwałkować na placek grubości ok. 1cm i wycinać dużym kieliszkiem kółka. Nałożyć na każde kółko farsz, skleić jak pieroga i uformować podłużną bułeczkę zawijając falbankę pod spód. Każdą bułeczkę posmarować po wierzchu rozkłóconym żółtkiem z dwoma łyżeczkami wody. Piec 20 min. w temperaturze 190 st. do lekkiego zarumienienia.
Farsz do pasztecików - przygotować jak farsz na pierogi.