Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To ciasto jest idealne. Nie trzeba podsypywać mąką.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
CIASTO - wszystkie składniki połączyć, najlepiej w miseczce, nie na stolnicy i dokładnie wyrobić ciasto. Nie jest to trudne, bo ciasto jest dość lekkie. Łatwo się wyrabia. Pozostawić ciasto na 15 min pod ściereczką. Podzielić ciasto na porcje. Np 3 części i wałkować placki z których wykrawać krążki i nakładać farsz. Zlepiać i wrzucać partiami na gotującą się osoloną wodę z kilkoma łyżkami oleju rzepakowego. Pierogi toną, a jak wypłyną gotować ok 2-3 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową, a następnie odkładać na półmisek. Gwarantuję nic się nie poskleja. Z jednego placka wychodzi 13- 15 pierogów, a w sumie ok 40 szt. Smacznego.