Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pizza dla mojej rodzinki. Oto przepis na ciasto do pizzy łatwe , elastyczne. Przepis prosty nie skomplikowany a pizza z tego ciasta wychodzi smaczna, krucha po prostu pyszna. Polecam
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 30
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 197
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 30
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 197
Składniki
W 1/2 szkl. wody rozpuścić drożdże dodać cukier oraz dwie łyżki mąki, wymieszać i odstawić na około 10 minut w ciepłe miejsce aby rozczyn podwoił swoją objętość. Mąkę przesiać do miski razem z solą , dodać olej oraz rozczyn z drożdży. Dodać pozostałą wodę i dokładnie wyrobić ciasto. Ciasto ma być elastyczne , gładkie nie lepiące się do rąk. Gdyby się zdążyło że ciasto lepi się do rąk to podsypać delikatnie mąką. Po wyrobieniu zakryć ścierką i odłożyć do wyrośnięcia tak około 40 minut. Po wyrośnięciu ciasto gotowe do dalszej przeróbki. Pamiętać należy że ciasta na pizzę nie wałkujemy tylko rozciągamy rękoma na blaszkę . Smacznego
Ciasto rozłożone na blaszkę.