Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest najzwyklejsze, albo jak kto woli, niezwykłe ciasto na pizzę, proste, ale dobre. Przepis mam, jaki mam, a z niego wychodzą trzy wielkie pizze. Robię jedną, a resztę ciasta zamrażam i mam jak znalazł w razie potrzeby.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 108
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 108
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
Mąkę przesiewam do miski, dodaję cukier, sól, pokruszone drożdże, do tego dodaję oliwę, mleko i wodę, wszystko razem dobrze mieszam i porządnie wyrabiam, aż ciasto stanie się gładkie i nie przykleja się do rąk, w razie potrzeby podsypuję jeszcze trochę mąką. Na chwilę odstawiam, a potem oddzielam część potrzebną na 1 pizzę, a resztę dzielę na 2 części i te dwie części zamrażam. Pozostałą część rozwałkowuję według uznania, ale nie za grubo i wykładam tym ciastem blachę z piekarnika (tę dużą kwadratową), a dalej to co kto lubi. Smacznego!