Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z jagodami to szybki i bardzo prosty w wykonaniu deser, który przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom lasu. Wystarczą podstawowe składniki, które masz w domu oraz kilka garści tych przepysznych, letnich owoców.
Forma do pieczenia o wymiarach 25x12 cm
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 231
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 307
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 104
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2174
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 231
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 307
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 104
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2174
Składniki
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. W osobnej misce utrzyj masło do uzyskania jasnej i puszystej masy. Dodaj cukier i kontynuuj ucieranie do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Dodaj ekstrakt waniliowy.
Wbijaj po jednym jajku, mieszając po każdym do całkowitego wchłonięcia. Dołóż skórkę z cytryny, a następnie powoli wsypuj mąkę, dobrze ucierając. Masa powinna być gładka.
Wsyp połowę umytych i dobrze osuszonych jagód. Krótko i delikatnie zamieszaj, by równomiernie je rozprowadzić.
Formę do pieczenia o wymiarach 25x12 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przełóż do niej ciasto, wyrównaj i posyp pozostałymi jagodami.
Ciasto ucierane z jagodami wstaw do piekarnika nastawionego na 180 st. Celsjusza. Piecz przez 45-5 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij je z pieca i pozostaw na 10 minut do ostygnięcia.
Ciasto podawaj na zimno lub na ciepło, posypane cukrem pudrem.