Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z ryżem i bekonem"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 95
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 57
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 95
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 57
Składniki
Rozgrzej oliwę na średniej patelni. Usmaż na niej pokrojone w kostkę plastry bekonu, posiekaną cebulę i ząbki czosnku. Trzymaj na ogniu przez 3-4 minuty, aż lekko się zezłocą. Dodaj szałwię i smaż jeszcze 2 minuty. Zdejmij z ognia i polej łyżką miodu.
Wymieszaj w dużej misce ugotowany ryż, bekon z przyprawami, startą mozzarellę i dwa lekko roztrzepane jajka.
Dopraw do smaku.
Przełóż masę do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia i mocno dociśnij. Piecz tort w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C przez 25-30 minut. Przed podaniem połóż na wierzchu rukolę.Źródło: Olivia