Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciecierzyca po bretońsku-danie takie jak fasolka po bretońsku tylko zamiast fasoli jest cieciorka.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Ciecierzycę wsypujemy do miski,zalewamy wodą tak ok.5cm nad cieciorką i zostawiamy na całą noc.Po tym czasie napęczniałą ciecierzycę płukamy,wsypujemy do garnka ,zalewamy wodą i gotujemy ok.1 godziny. Ciecierzyca po ugotowaniu z zewnatrz jest twardawa ale w środku mięciutka. Następnie w osobnym garnku podsmażamy cebulę,dodajemy pokrojoną kiełbasę,dodajemy także przepuszczony przez praskę czosnek oraz marchewkę pokrojoną w cieniutkie plastry.Wlewamy trochę wody i dusimy.Gdy ciecierzyca się ugotuje dodajemy ją do kiełbaski wsypujemy przyprawy,ziele angielskie,listek laurowy i zagotowujemy.Gotujemy jeszcze przez ok.10-15 min.Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy. W pół szklanki wody rozpuszczamy czubatą łyżkę mąki,wlewamy do naszej potrawy,mieszamy czekamy aż się zagotuje,doprawiamy jeszcze do smaku i wyłączamy. Nasze danie gotowe SMACZNEGO!!!!