Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina w winnej marynacie"
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9857
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 122
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 527
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 71
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9857
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 122
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 527
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 71
Składniki
Wino wymieszaj z oliwą, dodaj obrany, przeciśnięty czosnek, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz do smaku. Mięso umyj, przełóż do miski. Polej marynatą, przykryj folią i wstaw do lodówki na 2–3 godz.
2. Pieczarki oczyść i posiekaj. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wsyp orzechy i mieszając, smaż je 5 min. Zdejmij z patelni, a na tłuszcz wrzuć pieczarki. Oprósz solą i pieprzem. Smaż, aż grzyby zmiękną i odparuje płyn, który się z nich wytworzył.
Orzechy posiekaj, dodaj do pieczarek. Zdejmij z ognia, ostudź. Z kiełbasek ściągnij osłonki, rozgnieć farsz widelcem i wymieszaj z pieczarkami.
Mięso wyjmij z marynaty, wytrzyj ręcznikiem papierowym i wytnij w nim kieszeń. Wyłóż ją plas terkami boczku i napełnij przygotowanym nadzieniem. Mięso zepnij albo zwiąż, formując zgrabną pieczeń.
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Obsmaż mięso, przełóż do brytfanny. Podlej bulionem i piecz 2 godz. w 200 st., polewając sosem z brytfanny. Podawaj np. z modrą kapustą i rozetkami z piure ziemniaczanego.Źródło: Tina