Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Conchiglioni z ricottą"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Składniki
Zrób sos: posiekaną cebulę, czosnek podsmaż na oliwie, dodaj pomidory, masło. Gotuj kilka minut, dopraw. Makaron ugotuj al dente. Odcedź, ułóż na ściereczce.
Zrób farsz: cebulę posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj posiekane: paprykę, szynkę, podsmaż. Dodaj pokrojone pieczarki i podsmaż. Zdejmij z ognia, dodaj ser, natkę, bazylię, dopraw.
Sos wylej do brytfanny. Makaron nadziej, ułóż w naczyniu, posyp parmezanem i piecz 20 min w 180°C.Źródło: Świat kobiety