Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cordon bleu z indyka"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 182
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 194
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 182
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 194
Składniki
Filety z indyka umyj pod bieżącą wodą i osusz na papierowym ręczniku. Pokrój na kawałki i ostrożnie ubij przez folię spożywczą. Mięso oprósz solą, pieprzem i odstaw na godzinę do lodówki. W tym czasie umyj sałatę, porwij ją na kawałki i włóż do miski. W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Polej sałatę sosem.
Na każdym kawałku mięsa połóż plaster szynki i żółtego sera. Mięso złóż na pół i połącz krawędzie, zbijając je tłuczkiem. Jajko wbij do talerza, wlej mleko i wsyp trochę soli oraz pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj lub ubij trzepaczką.
Nadziewane kotlety obtaczaj kolejno w mące, masie jajecznej i bułce tartej. Obsmaż je w wysokiej temperaturze tak, by ser nie wyciekł. Usmażone przełóż na papierową serwetkę, która odsączy zbędny tłuszcz. Danie podawaj z sałatą, kawałkami cytryny i sosem borówkowym.Źródło: Na żywo