Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5464
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 315
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5464
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 315
Składniki
Łączę mąkę pszenną z kukurydzianą, dodaję cukier, sól, pieprz, proszek do pieczenia. Mieszam, dodaję maślankę i jajko. Miksuję.
Kiełbasę kroję na małe kawałki. Nadziewam je na wykałaczki i maczam w cieście. Kiełbaski smażę chwilkę (dosłownie) w gorącym oleju na rumiano.
Przekładam je na ręczniki papierowe, by odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Corn Dogi można jeść z keczupem, sosami na bazie jogurtu, np. czosnkowym.
15 min. • Porcja 280 kcal • Koszt porcji ok. 1,20 zł • Przepis na 4-6 porcji.Źródło: Kobieta i życie