Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbyś przygotować coś fajnego z piersi kurczaka, ale nie chcesz wydawać mnóstwa pieniędzy na jeden obiad, ani też spędzić w kuchni wiele czasu? Mamy dla ciebie idealny przepis, który sprawdzi się na każdą okazję i o każdej porze roku. Gwarantujemy, że zachwyci Waszych bliskich.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 212
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 212
Składniki
Na głębokim talerzu rozkłóć jajka. Do drugiego wsyp bułkę tartą i parmezan, wymieszaj.
Roladki panieruj najpierw w jajku, a potem w mieszance bułki tartej z parmezanem. Smaż na głębokim tłuszczu z każdej strony aż się zarumienią. W razie potrzeby możesz podpiec usmażone roladki w piekarniku lub odgrzać je na drugi dzień.
Przekrój mięso tak, aby mieć 4 gotowe filety z kurczaka. Każdy z nich ostrym nożem przetnij wzdłuż,aby uzyskać 8 plastrów. Delikatnie je rozbij. Z każdej strony posól i popieprz.
Ogórki pokrój w plastry, najlepiej przecinając każdy z nich przy długim boku.
Na każdym filecie z kurczaka ułóż plasterek sera, szynki i kilka kawałków ogórków kiszonych. Posyp świeżą natką pietruszki i czosnkiem granulowanym. Zawiń, w razie potrzeby zepnij wykałaczką.